torek, 5. januar 2016

Hamburger bombiceeeee

Najina silvesterska večerja je bil domač hamburger :D In ker sma si vse doma vse sama naredila, se je Jan podal na novo pustolovščino :D Naredil je kruh za hamburgerje oz. hamburger bombice :D

 

Potrebujemo: 


- 1 dcl tople vode
- 1 dcl mleka (sobna temperatura)
- 1 vrečka suhega kvasa
- 1 jajce
- 400 g pirine moke

Prvo si naredimo obročke iz alu-folije :) 


Prvo zmešamo vodo, mleko, kvas in jajce, nato dodamo polovično količino moke in zmešamo, da dobimo gladko maso. 

Potem dodamo ostalo moko in čisto na koncu sol (lahko zavira rast kvasa). Potem pa začnemo gnest (testo je lepo lepljivo, zato je potrebno kar nekaj časa mesit, da pride lepo testo) :)


Pustimo vzhajat pri sobni temperaturi približno 45 min. 

Potem ga nekajkrat raztegnemo in preložimo in spet pustimo vzhajat 45 minut:



Potem dobimo nekaj takega:


Testo razdelimo na dele težke cca 100g in iz njih naredimo kroglice, ki jih damo v modelčke in postimo da spet vzhajajo kakih 15 minut:



 Ko narastejo toliko da zapolnijo modele premažemo z jajčko in posujemo z sezamom (v najinem primeru mešanica semen):


Pečemo na 180 stopinjah 12-15 minut.





Dober tek :)



p.s.: Za brezplačno analizo telesne sestave, osebni posvet o prehrani ali kakršnokoli drugo informacijo piši na fit.rogaska@gmail.com ali na FB stran: https://www.facebook.com/slimfit24/?ref=hl  :) 




Ni komentarjev:

Objavite komentar