sreda, 10. februar 2016

Tunini žepki :)

Odlična stvar za malico... na faxu, v službi, na seminarju ali v hribih :)


Potrebujemo: (za 6 žepkov)

- 200g pirine moke
- 1/2 suhega kvasa
- 2 mali konzervi tune v lastnem soku
- 1 majhna čebula
- 1dcl tople vode
- začimbe

V skledo stresemo moko in dodamo kvas. V sredini naredimo luknjo...


... in dodamo toplo vodo.


Vse dobro premešamo in začnemo gnesti, da dobimo kepo :)


Pustimo počivati na toplem, približno 20 minut. Vmes narežemo čebulo in jo premešamo s tuno in začimbami. 

  
Maso si nato povaljamo (debelina testa naj bo 0,5cm) in jo razdelimo na 6 delov.


Vsak del nato napolnimo z maso...

... in oblikujemo žepek :)


Nato pečemo pri 200°C za 15-20 minut oz. dokler ne dobijo žepki zlato rjave barve :)


Dober tek ;)


Janu sem naribala še malo sira v nadev ;)

p.s.: Za brezplačno analizo telesne sestave, osebni posvet o prehrani ali kakršnokoli drugo informacijo piši na fit.rogaska@gmail.com ali na FB stran: https://www.facebook.com/slimfit24/?ref=hl  :)  

Ni komentarjev:

Objavite komentar