Potrebujemo: (za 6 žepkov)
- 200g pirine moke
- 1/2 suhega kvasa
- 2 mali konzervi tune v lastnem soku
- 1 majhna čebula
- 1dcl tople vode
- začimbe
V skledo stresemo moko in dodamo kvas. V sredini naredimo luknjo...
... in dodamo toplo vodo.
Vse dobro premešamo in začnemo gnesti, da dobimo kepo :)
Pustimo počivati na toplem, približno 20 minut. Vmes narežemo čebulo in jo premešamo s tuno in začimbami.
Maso si nato povaljamo (debelina testa naj bo 0,5cm) in jo razdelimo na 6 delov.
... in oblikujemo žepek :)
Nato pečemo pri 200°C za 15-20 minut oz. dokler ne dobijo žepki zlato rjave barve :)
Dober tek ;)
Janu sem naribala še malo sira v nadev ;)
p.s.: Za brezplačno analizo telesne sestave, osebni posvet o prehrani ali kakršnokoli drugo informacijo piši na fit.rogaska@gmail.com ali na FB stran: https://www.facebook.com/slimfit24/?ref=hl :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar