petek, 27. november 2015

Arašidi v omaki?!? Valda :D

Zanimiv naslov, a? :D

Ker se že od januarja vztrajno (99% uspešno :) ) izogibam mesnim izdelkom, me ljudje dostikrat sprašujejo, če to sploh gre? Je sploh obrok brez mesa dober? Ammm.... JA, je :D

Ogromno časa posegama pri kosilu po stročnicah (največkrat leča, čičerika, grah, fižol,...), ki so rastlinski vir beljakovin. Da pa bi vseeno malo popestrili obrok, sem danes v omako dodala nesoljene in v pečici pečene arašide :)

Osnovne sestavine:
  
Torej potrebujemo:
- 2-3 paradižnike (odvisno od velikosti)
- mleti česen
- 100 g leče
- 2 pesti arašidov
- bazlika
- nariban korenček (po želji)

Priprava:
- Prvo sem z nožem nasekljala arašide
- nato narežemo še paradižnik in ga položimo v ponev in mešamo (dodamo malo vode, da se ne osmodi)
- ko se paradižnik razkuha dodamo lečo in zalijemo z vodo (leča se kuha približno 25 min, odvisno od vrste)
- na polovici dodamo še arašide, česen, baziliko, poper
- to je to :D

Ni to neka znanstvena fantastika, ampak želela sem vam to predstaviti, da vidite kako lahko vsakdanja živila uporabimo tudi drugače :)

Pa dober tek ;)

p.s.: Za brezplačno analizo telesne sestave, osebni posvet o prehrani ali kakršnokoli drugo informacijo piši na fit.rogaska@gmail.com ali na FB stran: https://www.facebook.com/slimfit24/?ref=hl  :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar