Ko ti mama prinese skoraj 10 kg jabolk (iz vikend posestva Lasbaher, kjer se pretirano ne posvečamo jablanam... samo 2 sta) in nimaš v stanovanju shrambe ali kleti, enostavno MORAŠ it nekaj spečt :)
In nastalo je to:
Iskala sem recept, ki ne bi vseboval masla in sladkorja (bila sem neuspešna) zato sem si spet malo priredila samo pripravo in sestavine :)
Za testo potrebuješ:
- 200 g polnozrnate pirine moke
- 2JŽ kokosovega masla
- 1 jajce
- ščepec soli
- sojino mleko (po potrebi)
- pirine otrobe
- 2JŽ Herbalife F1 čokolada
Nadev:
- cca. 1kg jabolk
- stisnjen sok 1 limone
- 1 merilna žlica Herbalife Oves, jabolko in vlaknine
- 2 ČŽ cimeta
- zmleta lanena semena
Prvo zmešaš moko in pirine otrobe (kupijo se v trgovini Muller, cena pa pod 2€), nato dodamo stopljeno kokosovo olje, jajce, sol, F1 čokolado in pričnemo gnest. Po potrebi dodajamo sojino mleko, doker ne dobimo kepo. 1/3 testa zavijemo v folijo za živila in položimo za 20 min v hladilnik, isto ponovimo tudi z 2/3 (čudno sem napisala... upam, da razumete :D).Medtem ko čakamo, naribamo jabolka, dodamo sok stisnjene limone, Oves, jabolko in vlaknine, cimet in lanena semena. Ko mine 20 min, ta debelejšo kepo zvaljamo in pokrijemo že v naprej pripravljen pekač:
Dno prekrijemo z nadevom. Iz manjše kepice oblikujemo trakce, ki nato v obliki rešetke prekrijemo pito.
Pečemo na 200°C za 45 min in.... dišiiiiii :D
Dober tek!
p.s.: Zanalašč nisem uporabila masla, sladkorja in bele moke, saj želima pokazati, da je možno tudi zdravo peči in da ni to nič manj dobro :D Pa tudi bolj prijazno je do naše trebušne slinavke, saj je v piti ogromno vlaknin, kompleksnih ogljikovih hidratov in zdravih beljakovin :)
p.s.: Za brezplačno analizo telesne sestave, osebni posvet o prehrani
ali kakršnokoli drugo informacijo piši na fit.rogaska@gmail.com ali na
FB stran: https://www.facebook.com/slimfit24/?ref=hl :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar